Новий Набір студентів 6-17 років

MINIBOSS тепер і у Глазго! ТОП-18 Фактів: звідси родом Промислова Революція та Скрудж МакДак



З 15 жовтня 2022 філія MiniBoss Business School відкривається і у Глазго, Шотландія!
Вітаємо нових студентів та батьків з початком неймовірного життя і розкритя нових горизонтів своєї потужної особистості через метод "8 інтеллектів MiniBoss", розроблений нашою науковою командою. Цей метод унікальний, нема аналогів в світі.
 
Освітній метод "8 інтеллектів MiniBoss" розкриває повний потенціал кожного студента через 8 курсів бізнес-теорії та 12 типів практики щорічно!


А зараз дізнаємося, що ж такого видатного є в самому Глазго....

ТОП-18 Фактів про Глазго

1. Глазго (Велика Британія) - найбільше місто Шотландії, розташоване на північному заході країни. Це один із головних культурних центрів Сполученого Королівства (якщо винести за дужки Лондон) з типовим шотландським шармом та чудовою архітектурою. Глазго - це зразок грамотного сучасного містобудування, коли в минулому великий промисловий центр був перетворений на популярний туристичний напрямок зі збереженням історичного вигляду. Це чудове зелене місто з безліччю парків, музеями, магазинами та визначними пам'ятками від Середньовіччя до наших днів.

За чисельністю населення Глазго займає перше місце серед усіх шотландських міст, обійшовши за цим параметром навіть столицю, Едінбург.

Глазго був заснований наприкінці 6 століття і пройшов шлях від невеликого сільського поселення до найбільшого морського порту Шотландії. За легендою місто було засноване св. Мунго, який збудував на березі річки Молендінар монастир (зараз на цьому місці знаходиться кафедральний собор). Перші письмові згадки про Глазго датуються 12 століттям. Наприкінці цього століття місто стало важливим релігійним центром. Між 1175 та 1178 роками Глазго отримав міські права та право на торгівлю, що сприяло зростанню та розвитку міста. У 1451 році тут був заснований університет, який є одним із найстаріших у Великій Британії.

У 16 столітті значення міста трохи послабшало. Причиною цього стала Реформація. У 1611 році Глазго стає королівським містом. Хоча протягом 16 та частини 17 століть він все ще залишається провінцією.

2. Саме тут почалася Промислова революція!
У другій половині 17 століття Глазго перетворюється на великий центр трансатлантичної торгівлі. У 18 столітті Промислова революція перетворила Глазго на один із найбільших індустріальних центрів Британії та світу. У 19 столітті він став найбільшим містом Шотландії - населення зросло в 700 разів! І сучасний Глазго — потужний промисловий центр, який має величезний вплив на економіку всієї Шотландії.



3. У 1990 році це місто офіційно визнали «Містом європейської культури». 
Культурно-історичних цінностей тут безліч.

4. З Усій Шотландії лише у Глазго є метрополітен.
Поїзди в метро Глазго мають помаранчевий колір.

5. Найстаріший дім Шотландії  у Глазго - будинок лорда Прованда. Він відомий тим, що іменитий лорд звів його своїми руками понад п'ять століть тому.

6. Знаменитий мультяшний персонаж Скрудж Макдак, згідно з його історією, родом саме з Глазго.

У 2007 році міська рада міста Глазго включила мультгероя Скруджа Макдака до списку видатних городян, адже за сюжетом антропоморфний селезень-мільярдер — шотландського походження, і родом саме з цього міста.

7. Саме тут знаходиться найвищий (мається на увазі висота самої будівлі) кінотеатр на Землі. Це «Cineworld», 18-зальний кінотеатр, відкритий для відвідування 2001 року.

8. Відкрита тут 1877 року публічна бібліотека Мітчелла є найбільшою довідковою бібліотекою у всій Європі. Загалом у Глазго функціонує 37 публічних бібліотек. А в бібліотеці Мітчелла знаходиться на зберіганні понад 1,3 млн. книг.

9. «Усмішка Глазго» - це не про радість, це про кримінальне минуле міста. Кримінальний звичай розрізати опонентам із ворогуючих банд рот від вуха до вуха зародився саме тут, і пізніше став відомим як «усмішка Глазго». А поцілунок Глазго означає тут удар головою в обличчя противнику. Майже всі кримінальні кіно-персонажі були запозичені тут з глазгінської мафії та потім сицилійської, яка виникла значно пізніше.


10. Пам'ятка Протесту - статуя герцога Веллінгтона. Вона не була б така знаменита, якби не дивний звичай городян час від часу вдягати на голову герцога огрядні конуси. Міський уряд заявляв навіть, що щороку з бюджету витрачається близько 30 тисяч англійських фунтів на те, щоб регулярно ці конуси знімати. Але таким чином народ Глазго демонструє, що "він диктує умови".

11. Улюблене місте пакистанців. Половина всіх пакистанців Шотландії мешкає в Глазго (близько 15000 осіб). Також у Глазго проживає велика кількість вихідців із Бангладешу, Індії, Китаю, Африки.

12. Георгіївська площа – серце історичного центру Глазго, оточена гарними вікторіанськими будинками. Найцікавішими її особливостями є чудова ратуша та 12 статуй знаменитих мешканців.

13. Келвінгроув – художня галерея та музей, які розташовані в красивій історичній будівлі у стилі іспанського бароко. Тут виставлені цінні витвори мистецтва, а також колекція зброї та обладунків.

14. Ріверсайд – музей транспорту, в якому можна знайти моделі кораблів, локомотивів, трамваїв, старовинних автомобілів та кінних екіпажів. Музей розташовується в дивовижній сучасній будівлі, яка є одним із найяскравіших прикладів сучасної архітектури.

15. Будинок Поллока – старовинний особняк едвардіанської епохи, збудований у 1752 році. Зараз будівля відкрита для відвідувачів та містить колекцію картин іспанських художників.

16. Глазго Грін - найстаріший з міських парків, розташований за кілька хвилин від історичного центру. Парк був заснований у 1662 році. Зараз тут розташовується музей сучасної історії міста та оранжерея з чудовими колекціями тропічних рослин.

17. Науковий центр – чудовий архітектурний комплекс у стилі сучасної архітектури, розташований на південному березі річки Клайд. Включає науковий комплекс (різні наукові та освітні виставки), IMAX кінотеатр та оглядову вежу заввишки 127 метрів.

18. Найгостиніший для українців. З початку війни рф проти України, влада Шотландії запросила до себе у порятунок та забезпечила більше 40 000 українців, які вимушені були переховуватися від війни. Біженцям надається безкоштовне житло, їжа та громадянський захист.



Apply to LEONARDO ART SCHOOL

APPLY to BIGBOSS BUSINESS SCHOOL (UK)

КУРС "ПРОФОРИЄНТАЦІЯ" ДЛЯ СТАРШОКЛАСНИКІВ

Школи IBA

Франшиза MINIBOSS BUSINESS SCHOOL

Франшиза MINIBOSS BUSINESS SCHOOL
Розвивайте свої міста та країни!