Новий Набір студентів 6-17 років

Що таке lifelong learning і навіщо вчитися все життя ?




Lifelong learning, або безперервна освіта - концепція, ідея, яка передбачає постійний розвиток особистості у професійній, соціальній та інших сферах.

Ось кілька принципів, які можуть охарактеризувати безперервну освіту:
  • добровільність;
  • внутрішня мотивація до вивчення чогось нового;
  • ініціативність до самостійного навчання;
Вважається, що термін lifelong learning вперше пролунав на конференції ЮНЕСКО 1968 року. Трохи пізніше вийшла доповідь Едгара Фора «Вчитися жити», присвячена цьому явищу. Французький політик вважав, що безперервна освіта допоможе подолати нерівність і скоротити прірву між більш розвиненими та менш розвиненими країнами. Багато хто підтримав його ідею.

Наразі розмови про безперервну освіту звучать все частіше. Наприклад, згідно з опитуванням Pew Research Center, 73% американців назвали себе lifelong learners, які постійно навчаються. При цьому 80% респондентів відзначили, що роблять це насамперед для того, щоб життя стало більш цікавим і наповненим.

Безперервна освіта допомагає реалізовувати особисті інтереси та амбіції. А з огляду на кардинальні зміни на ринку праці, ця звичка стає просто необхідною.
Згідно зі звітом Міжнародного економічного форуму, до 2025 року 40% працівників будуть змушені навчатися новим навичкам, щоб зберегти своє робоче місце. Все це неможливе без lifelong learning.

Безперервна освіта приносить користь нашому мозку. Дослідження показують, що воно підтримує роботу нейронів та допомагає зберегти когнітивні функції на оптимальному рівні.

Відповідно до соціальних досліджень, люди, які навчаються новому протягом усього життя, частіше почувають себе щасливими і відчувають, що самореалізувалися в улюблених справах.

Дізнатись більше

Apply to LEONARDO ART SCHOOL

APPLY to BIGBOSS BUSINESS SCHOOL (UK)

КУРС "ПРОФОРИЄНТАЦІЯ" ДЛЯ СТАРШОКЛАСНИКІВ

Школи IBA

Франшиза MINIBOSS BUSINESS SCHOOL

Франшиза MINIBOSS BUSINESS SCHOOL
Розвивайте свої міста та країни!